Η εύρεση ενός στυλό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στυλό που μπορείτε να αγοράσετε και το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένα στυλό είναι επίσης πιο ακριβά από άλλα, κάτι που είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

Η επιλογή του σωστού στυλό είναι το κλειδί για να διευκολύνετε τη δουλειά σας. Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε το καλύτερο στυλό για δουλειά.

Τι να ψάξετε σε ένα στυλό

Κατά την αναζήτηση για το ιδανικό στυλό σας, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Πρώτα, σκεφτείτε το είδος της δουλειάς που πρέπει να κάνετε με το στυλό. Ορισμένα στυλό είναι καλύτερα κατάλληλα για συγκεκριμένες εργασίες, καθώς μερικά στεγνώνουν πιο γρήγορα από άλλα. Άλλα στυλό είναι καλύτερα για συγγραφείς που γράφουν για μεγάλες εκτάσεις.

Τα στυλό διατίθενται επίσης με διάφορα μεγέθη μύτης, οπότε δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, χρειάζεστε ένα στυλό που καταναλώνει λιγότερο μελάνι, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για ανταλλακτικά. Προσέξτε επίσης τα στυλό με εργονομικά χαρακτηριστικά, καθώς θα είναι πιο άνετα στη χρήση.

Έχοντας αυτό υπόψη, ελέγξτε αυτά τα μοντέλα στυλό παρακάτω για να μπορείτε να τα συγκρίνετε και να τα αντιπαραβάλλετε.

Στυλό Ballpoint

Τα στυλό είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στυλό στην αγορά. Αυτά τα στυλό χρησιμοποιούν μελάνι με βάση το λάδι, έτσι το αντίγραφό σας θα είναι ομαλό καθώς γράφετε. Λόγω του πάχους του, το μελάνι στεγνώνει επίσης πιο γρήγορα από το μελάνι πολλών άλλων στυλό. Τα στυλό ballpoint δεν χρειάζεται επίσης να ξαναγεμίζονται συχνά λόγω του παχύτερου μελανιού.

Λόγω της φύσης τους που στεγνώνουν γρήγορα, τα στυλό είναι ιδανικά για καθημερινές εργασίες γραφής. Χρησιμοποιήστε τα για να κρατήσετε σημειώσεις και να δημιουργήσετε γρήγορες λίστες υποχρεώσεων στην αρχή της εργάσιμης ημέρας. Αυτά τα στυλό δεν λερώνουν τόσο πολύ όσο άλλα, επομένως είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για αριστερόχειρες συγγραφείς.

Ωστόσο, αυτά τα στυλό χρειάζονται πολλή πίεση, επομένως μπορεί να μην είναι υπέροχα αν γράφετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στυλό με μελάνι gel

Τα στυλό με μελάνι gel χρησιμοποιούν έναν τύπο μελανιού με βάση το νερό. Ως αποτέλεσμα, το μελάνι είναι παχύρρευστο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να κάνετε μουτζούρες ή κηλίδες καθώς γράφετε. Το μελάνι gel έχει “ζωντανό” χρώμα και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα στη χρήση του είναι ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να στεγνώσει.

Λόγω της μεγάλης περιόδου στεγνώματος, τα στυλό με μελάνι gel δεν είναι ιδανικά για να κρατάτε σημειώσεις ή να γράψετε κείμενο πολλών σελίδων. Αντίθετα, είναι ιδανικά για να κάνετε υπογραφές. Εάν χρειάζεται να υπογράφετε συχνά έγγραφα, επιταγές ή κάρτες, σας συνιστώνται στυλό gel. Χάρη στα ζωντανά χρώματα που προσφέρουν, τα στυλό gel είναι επίσης εξαιρετικά για έργα τέχνης.

Στυλό Rollerball

Ένα άλλο δημοφιλές στυλό για εργαζόμενους γραφείου είναι το στυλό rollerball. Όπως τα στυλό gel, έτσι και τα στυλό rollerball χρησιμοποιούν μελάνι με βάση το υγρό, αν και αυτό το μελάνι στεγνώνει λίγο πιο γρήγορα. Η άλλη διαφορά είναι ότι το μελάνι χτυπά το χαρτί πολύ πιο γρήγορα από το μελάνι από στυλό. Λόγω αυτού, οι χρήστες δεν χρειάζεται να πιέζουν τόσο δυνατά ενώ γράφουν, κάνοντας τα στυλό rollerball πολύ άνετα στη χρήση.

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που γράφει πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτός ο τύπος στυλό είναι η καλύτερη σας επιλογή. Είναι εξαιρετικά για τη συμπλήρωση εγγράφων και τη συγγραφή άρθρων, μεταξύ άλλων τύπων γραπτών εργασιών.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή το μελάνι μπορεί να διαρρεύσει στην άλλη πλευρά της σελίδας εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση. Τα στυλό Rollerball χρησιμοποιούν επίσης πολύ μελάνι, επομένως πρέπει να ξαναγεμίζονται συχνά.

Στυλό Πένα

Ένας άλλος τύπος στυλό που μπορείτε να σηκώσετε είναι το στυλό πένα. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο ήταν κάποτε, εξακολουθούν να είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις. Χάρη στις μύτες που είναι ενσωματωμένες σε αυτά, οι πένες είναι πολύ προσαρμόσιμες. Αυτό επιτρέπει στους συγγραφείς να γράφουν σε ό,τι στυλ ή χρώματα επιθυμούν.

Αυτή η προσαρμογή κάνει τα στυλό πένας εξαιρετικά για τη δημιουργία υπογραφών και τη σύνταξη κομψών εγγράφων. Αυτά τα στυλό μπορούν επίσης να ξαναγεμιστούν χρησιμοποιώντας εμφιαλωμένο μελάνι, αφαιρώντας την ανάγκη για δοχεία μελάνης. Αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος για όποιον θέλει να έχει μεγαλύτερη συνείδηση ​​του περιβάλλοντος.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι τα στυλό μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, λόγω της μεγάλης ηλικίας τους. Αυτά τα στυλό συνιστώνται για ειδικούς που είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στη συντήρηση.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, τελικά χρησιμοποιείτε το ιδανικό στυλό για εσάς ή μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν θα αφήσεις το καλάθι σου έτσι απλά, σωστά;

Αφήστε μας το email σας για να αποθηκεύσετε το καλάθι αγορών σας για αργότερα. Και, ποιος ξέρει, ίσως σας στείλουμε ακόμη και έναν γλυκό εκπτωτικό κωδικό :)