Από το 2008, οι πωλήσεις CD/DVD μειώθηκαν περισσότερο από 86%. Ένας συνδυασμός της Μεγάλης Ύφεσης, η αύξηση των πελατών που αγοράζουν κατά παραγγελία και ψηφιακά αντίγραφα ταινιών και η κυκλοφορία υπηρεσιών streaming (πχ Netflix, Spotify, YouTube κ.α.) είναι αυτό που έχει προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις CD/DVD. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερες συσκευές (πχ υπολογιστές, laptop κτλ) δεν έχουν υποδοχή για CD/DVD. Άρα είναι ασφαλές να πούμε ότι πλέον ήρθε το τέλος των CD/DVD.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε όλα αυτά τα cd ή DVD που τα έχουμε και απλά σκονίζονται στα ράφια και μερικά ίσως να μην διαβάζονται πλεόν; Στην συνέχεια του άρθρου, βρήκαμε και σας προσφέρουμε μερικές ωραίες ιδέες για τα χρησιμοποιήσετε κατασκευάζοντας μέσα και έξω από το σπίτι.

Διακοσμήστε τον τοίχο σας ανακυκλόντας θήκες CD, φτιάχνωντας Wall Art.

Πηγή: hometalk.com

Η διαδικασία ίσως είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Το πρώτο πράγμα είναι να βρείτε πόσες θήκες cd/dvd θα χρησιμοποιήσετε και σε τι διάσταση θα χρειαστείτε να φτιάξετε/εκτυπώσετε την αφίσα σας.

Επόμενο στάδιο είναι να βρείτε την εικόνα που θέλετε να διακοσμεί τον τοίχο σας. (Απλά φροντίστε να είναι σε καλή ανάλυση). Επόμενο

στάδιο είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα για να εκτυπώσετε την αφίσα σας, ενημερώντάς τους για το μέγεθος που θέλετε.

Έπειτα από την πίσω μεριά της αφίσας, με ένα μολύβι και μία θήκη, ξεκινάτε να σχεδιάζετε τα κουτάκια. Αφού τελειώσετε, τότε προσεχτικά και ίσια κόβετε σε τετράγωνα τα σημεία που έχετε σχεδιάσει. Οπότε, το τελικό βήμα είναι να τοποθετήσετε μέσα στις θήκες τα μέρη της εικόνας. Έπειτα καθαρίστε το σημείο του τοίχου και κολλήστε όσο πιο ίσια γίνεται τις θήκες.

Tip! Τις θήκες μπορείτε να τις κολλήσετε με ταινία διπλής όψης ή ακόμα και με blu tac.

Διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά

Πηγή: bkids.typepad.com

Ποιος δεν διασκεδάζει με αυτό το παιχνίδι; Όλες οι ηλικίες το λατρέουν αυτό το παιχνίδι και η διαδικασία δημιουργίας του είναι πολύ απλή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα: θήκη cd/dvd, χρωματιστές κηροκλωστές (θα τις βρείτε στα καταστήματα με υλικά για δημιουργία κοσμημάτων), Πηλό Fimo, Ψαλίδι και χαρτί.

Βήμα 1ο: Πάρτε την θήκη CD/DVD και αφαιρέστε το κεντρικό σημείο που κατάει το CD/DVD.

Βήμα 2ο: Έπειτα πάρτε την κηροκλωστή και να την κώψετε και να την λυγίσετε όπως θέλετε ώστε να φτιάξετε τον λαβύρινθό σας. Το κερί θα κολληθεί στο πλαστικό πιέζοντας σταθερά.

Βήμα 3ο: Στη συνέχεια, παίρνετε τον πηλό fimo και φτιάχνετε μικρές στρογγυλές μπάλες κυλώντας τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια τον ψήνουμε να σκληρύνει. (ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία) Βήμα 4ο: Κολλήστε το έγχρωμο χαρτί στο πίσω μέρος της θήκης CD/DVD.

Και το παιχνίδι σας είναι έτοιμο! Καλή διασκέδαση!

Πηγή: bkids.typepad.com

DIY Ράφια Κρασιού

Πηγή: imgur.com

Μήπως σας περισσεύει ένας επιτραπέζιος πύργος CD/DVD και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε; Μήπως είστε λάτρης των κρασιών και ψάχνατε ένα ωραίο ράφι να τα τοποθετείσετε; Τότε αυτό το DIY είναι για εσάς.

Ίσως εδώ να σας χρειαστεί ένας ξυλουργός αλλά το αποτέλεσμα θα το λατρέψετε. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: Πύργο για CD/DVD, 10 σανίδες μεγέθους θήκης CD από MDF 9 mm (επίσκεψη στον τοπικό σας ξυλουργό και είστε έτοιμοι), χρώμα βαφής για τις σανίδες.

Οι επιλογές εδώ, είναι πολλές. Μπορείτε να αφήσετε το χρώμα στον ξύλινο πύργο σας ώς έχει και να βάψετε μόνο τις σανίδες και να τις τοποθετήσετε. Οι σανίδες θα πάρουν μία κλήση προς τα κάτω και έτσι τα μπουκάλια από τα κρασιά σας θα είναι απόλυτα ασφαλή.

Μπορείτε επίσης όπως στην εικόνα δεξιά, να βάψετε και το ίδιο το επίπλο στο χρώμα που σας ταιριάζει για την κουζίνα σας. Ακόμα και να προσθέσετε ταινίες LED για να φωτίζει το βράδυ.

Υλικά που είδαμε στα ΔΙΥ

Σας προτείνουμε:

Αυτό το περιεχόμενο δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Blog με τις ετικέτες , .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν θα αφήσεις το καλάθι σου έτσι απλά, σωστά;

Αφήστε μας το email σας για να αποθηκεύσετε το καλάθι αγορών σας για αργότερα. Και, ποιος ξέρει, ίσως σας στείλουμε ακόμη και έναν γλυκό εκπτωτικό κωδικό :)