Υπάρχουν πάνω από 50 φράσεις και ιδιωματισμοί στην αγγλική γλώσσα που αναφέρονται στα πόδια μας. Τα πόδια είναι σημαντικά. Εάν αυτά τα ρητά είναι κάποια ένδειξη, τα χρησιμοποιούμε για περισσότερα από το περπάτημα.

Κάθε μέρα σκεφτόμαστε πάνω τους, πηδάμε σε πράγματα μαζί τους, τα βάζουμε σε πόρτες…

Για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο, η δουλειά δεν γίνεται στα πόδια. Μάλλον, εμφανίζεται στην άλλη πλευρά του σώματος – πολύ μακριά στο κεφάλι.

Ενώ ο εγκέφαλός μας εξαφανίζεται παραδίδοντας τη δημιουργική ιδιοφυΐα που ρέει μέσα από τα δάχτυλά μας στο πληκτρολόγιο, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι κάνουν τα πόδια μας κάτω από το γραφείο μας.

Απολαύστε την παραγωγικότητα από τον εγκέφαλο μέχρι τα νύχια. Ένα εργονομικό υποπόδιο μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό και παρακάτω σας αναφέρουμε 5 τρόπους που το κάνουν.

5 τρόποι χρήσης ενός υποπόδιου για να είστε άνετοι και παραγωγικοί

Θέστε τα θεμέλια των επιτευγμάτων κρατώντας τον εαυτό σας προσγειωμένο, έτοιμο και παραγωγικό. Ένα υποπόδιο βοηθά σε αυτό γιατί:

1. Αυξάνει την υποστήριξη για την πλάτη και το πάνω μέρος του σώματός σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παραπληγικά άτομα που χρησιμοποιούν υποπόδια είναι σε θέση να λειτουργούν καλύτερα στην καθημερινή ζωή. Στη μελέτη, η χρήση ενός υποπόδιου βοήθησε στην ανακούφιση ορισμένων παθήσεων της πλάτης και στη βελτίωση της κινητικότητας του άνω μέρους του σώματος.

Με άλλα λόγια, ένα υποπόδιο σε κάνει πραγματικά πιο παραγωγικό.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τη στάση σας σε αυτό το κάθισμα στο οποίο βρίσκεστε – μήπως μόλις ανακαλύψατε μια ευκαιρία να ισιώσετε την πλάτη ή να ανοίξετε αυτούς τους πνεύμονες;

(Όχι; Φοβερό! Συγχαρητήρια για την υπέροχη στάση του σώματος. Συνεχίστε έτσι!)

Ακριβώς όπως η θέση του ποδιού σας ενημερώνει τη στάση σας όταν στέκεστε όρθιος, ο τρόπος που τα πόδια σας ξεκουράζονται παίζει επίσης ρόλο στο αν κάθεστε όρθια και κρατάτε το πάνω μέρος του σώματός σας στηριγμένο. Εκεί παίζει ρόλο ένα καλό υποπόδιο. Είτε στατικές (στάσιμες) είτε δυναμικές (με κίνηση), αυτές οι συσκευές κρατούν τα πόδια σας υπέροχα γειωμένα, γερμένα σε ουδέτερη θέση που ενθαρρύνει περισσότερη στήριξη στους ώμους, την πλάτη και τους γοφούς σας. Αυτό σας βοηθά να παραμένετε χαλαροί, σε εγρήγορση και να ανταποκρίνεστε σε οτιδήποτε σας οδηγεί κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

2. Τα δυναμικά υποπόδια σας βοηθούν να τεντωθείτε και να χαλαρώσετε

Καθόμαστε πολύ – κάποιοι λένε ότι καθόμαστε περισσότερο τώρα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι ο μέσος υπάλληλος γραφείου μπορεί να κάθεται έως και 15 ώρες την ημέρα, όταν λαμβάνουμε υπόψη τις μετακινήσεις και τον χρόνο που αφιερώνουμε σε χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση το βράδυ. Όλο αυτό το να καθόμαστε σημαίνει ότι παίρνουμε επίσης μια σχετικά μονότονη στάση, που κάνει το υποπόδιο ακόμα πιο σημαντικό.

Ενώ ένα στατικό υποπόδιο θα κρατήσει τα πόδια σας στην ιδανική θέση για να υποστηρίξουν την καλή στάση του πάνω μέρους του σώματος, ένα δυναμικό υποπόδιο θα σας βοηθήσει να κινείστε όλη την ημέρα και να παραμένετε λίγο πιο δραστήριοι.

Μπορείτε να κάνετε απλές ασκήσεις ποδιών πάνω τους και να χρησιμοποιήσετε την κίνηση του υποπόδιου για να σας βοηθήσει να τεντώσετε.

3. Θα απολαύσετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Η εργονομική στάση δεν είναι μόνο σημαντική γιατί το να είσαι άνετος σημαίνει να είσαι παραγωγικός. Έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Είτε είμαστε καθισμένοι είτε όρθιοι, η καλή στάση βοηθά στην ευθυγράμμιση του σώματος ώστε να μπορεί να λειτουργήσει βέλτιστα.

Τα υποπόδια είναι γνωστό ότι ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος όταν προσαρμόζονται ώστε να γωνίζουν το πόδι με φυσικό τρόπο. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι σε υπολογιστές, η γωνία του υποπόδιου συνδέθηκε άμεσα με το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους. Όταν ήταν πολύ επίπεδο ή πολύ απότομο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πρήξιμο αυξανόταν επειδή λιγότερο οξυγονωμένο αίμα ταξίδευε στα δάχτυλα των ποδιών. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα δυναμικά υποπόδια, με την ικανότητά τους να ενθαρρύνουν την κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενίσχυσαν σημαντικά την κυκλοφορία στο κάτω μέρος του σώματος.

Η ιδανική γωνία για ένα υποπόδιο διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μια μελέτη παρακολούθησης έδειξε ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν βελτιώσεις στην κυκλοφορία με ένα υποπόδιο με γωνία μεταξύ 15 και 30 μοιρών.

Λοιπόν, ορίστε μια μικρή επαγγελματική συμβουλή: βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα υποπόδιο που είναι ρυθμιζόμενο, ώστε να μπορείτε να βρείτε την ιδανική γωνία σας.

4. Υποστηρίζει τη σωστή χρήση άλλων εργονομικών επίπλων γραφείου

Γνωρίζατε ότι το γραφείο τυπικού ύψους είναι είτε πολύ ψηλό είτε πολύ κοντό για το 95 τοις εκατό των Αμερικανών ώστε να κάθονται άνετα σε αυτό; Το να έχετε το σωστό υποπόδιο σε αυτά τα σενάρια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η καλή στάση ξεκινά από τα πόδια. Όταν αντιμετωπίζετε μεταβλητά ύψη γραφείου, ένα υποπόδιο διευκολύνει τη σωστή χρήση των άλλων εργονομικών επίπλων σας, κρατώντας τα πόδια σας σταθερά τοποθετημένα στο πάτωμα.

Ακόμα κι αν σηκώνετε ή χαμηλώνετε την καρέκλα σας για να προσαρμοστείτε στο ύψος του γραφείου σας, εξακολουθείτε να μπορείτε να κάθεστε σωστά με στηριγμένο τρόπο. Το να κάθεστε σωστά, με τη σειρά του, ενθαρρύνει τη σωστή χρήση άλλων αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγια ή το ποντίκι.

5. Μπορείτε να τα εξατομικεύσετε στο σώμα και στον χώρο εργασίας σας

Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέγεθος όσον αφορά την εργονομία, επειδή ο καθένας είναι λίγο διαφορετικός. Γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει πολυάριθμες επιλογές για υποπόδιο που ταιριάζουν στο σώμα και τον χώρο εργασίας σας.

Τα υποπόδια προσαρμόζονται εξίσου εύκολα στο σώμα και στο χώρο εργασίας σας με άλλα εργονομικά έπιπλα. (Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά μικρά ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας σε περίπτωση που δεν έχετε ειδικό σταθμό εργασίας ή είστε επιρρεπείς στη μετακίνηση.)

Υπάρχουν πολλές εξατομικεύσεις και στα υποπόδια. Αναλυτικά μερικές από αυτές είναι:

  • Επιλογές για επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων άνετων, αντιολισθηρών επιφανειών.
  • Επιλογές χρωμάτων πχ σε μαύρο ή γκρι για να ταιριάζει με ένα γραφείο.
  • Άσκηση κίνησης ή σταθερών συσκευών με χαρακτηριστικά βελτίωσης της κυκλοφορίας.
  • Αντιολισθητικές επιφάνειες που βοηθούν τα παπούτσια να παραμένουν στη θέση τους.

Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά!
Ενώ ο εγκέφαλός μας εργάζεται σκληρά, να θυμάστε ότι τα πόδια σας κάνουν πολλά και για εσάς.

Αγορά Υποπόδιου

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου και δεν έχετε ακόμα υποπόδιο αλλά ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα, παρακάτω σας παραθέτουμε τα μοντέλα που υπάρχουν στο φυσικό και ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

Δείτε όλα τα αξεσουάρ γραφείου μας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεν θα αφήσεις το καλάθι σου έτσι απλά, σωστά;

Αφήστε μας το email σας για να αποθηκεύσετε το καλάθι αγορών σας για αργότερα. Και, ποιος ξέρει, ίσως σας στείλουμε ακόμη και έναν γλυκό εκπτωτικό κωδικό :)